מינרל, יסוד קורט, הדרוש לאדם בכמות מזערית. בין תפקידיו הרבים של הכרום בגוף נמנת פעילות שיפור יעילות האינסולין, הורמון האחראי על ויסות רמות הסוכר בדם. הכרום נצמד לקולטנים שעל דפנות התאים ומאפשר לאינסולין להכניס לתוכם גלוקוז וחומצות אמינו. רמה נמוכה של כרום בדם אופיינית לחולי סכרת, נמצא כי תוספת כרום לתזונת סכרתיים משפרת במידה רבה את איזון הסוכר בדמם. כמו כן נמצא קשר בין רמות נמוכות של כרום להתפתחות מחלות לב.
מצבי חסר בכרום עשויים לנבוע מצריכת אלכוהול, פציעה חמורה, דיאטה חריפה, צריכה מוגברת של סוכר ותפריט עשיר במזונות תעשייתיים.
מקורות תזונתיים לכרום הם: כבד, פטריות, דגנים מלאים, אגוזים, פירות יבשים, סלק, ברוקולי ומוצרי חלב.