סיכום רקע:
הפרעת קשב וריכוז (ADHD) היא ההפרעה ההתנהגותית השכיחה ביותר בילדות, הפוגעת ב-3-5% מילדי בית הספר.
המחקר הנוכחי חקר האם תוספת של פוספטידילסרין (PS) ממקור סויה, פוספוליפיד טבעי, משפרת את תסמיני ADHD אצל ילדים.
שיטות:
שלושים ושישה ילדים בגילאי 4-14, שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם הקשור ל-ADHD קיבלו פלסבו (n = 17) או 200 מ"ג ביום PS (n = 19) במשך חודשיים, במסגרת ניסוי רנדומלי ומבוקר כפול-סמיות.
מדדי התוצאה העיקריים כללו:
- תסמיני ADHD.
- זיכרון שמיעתי לטווח קצר וזיכרון עבודה באמצעות מבחן הספירה הדיגיטלית בסולם האינטליגנציה של ווקשלר לילדים.
- ביצועים מנטליים לגירויים ויזואליים.
תוצאות:
תוספת PS הובילה לשיפורים משמעותיים ב:
- ADHD (P < 0.01), AD (P < 0.01) and HD (P < 0.01)
- זיכרון שמיעתי לטווח קצר (P < 0.05)
- חוסר קשב (הבחנה והבחנה הפוכה , P < 0.05)
- חוסר קשב ואימפולסיביות (P < 0.05)
לא נצפו הבדל משמעותי במדדים אחרים ובקבוצת הפלסבו.
מסקנות:
פוספטידילסרין שיפר באופן משמעותי את תסמיני ADHD וזיכרון שמיעתי לטווח קצר אצל ילדים.
תוספת PS עשויה להיות אסטרטגיה תזונתית טבעית ובטוחה לשיפור ביצועים מנטליים בילדים צעירים הסובלים מ-ADHD.
© 2013 המחברים, Journal of Human Nutrition and Dietetics © 2013 The British Dietetic Association Ltd