קבוצת חומרים שומניים הנעים בזרם הדם ומהווים את צורת אחסון האנרגיה העיקרי של הגוף. כאשר אוזלים מקורות האנרגיה הזמינה (גלוקוז, גליקוגן) פונה הגוף אל הטריגליצרידים לפירוקם לגליצרול וחומצות שומן חופשיות לצורך הפקת אנרגיה. רמת טריגליצרידים גבוהה בדם נובעת בדרך כלל מליקוי תורשתי או מעודף צריכת שומנים ו/או פחמימות פשוטות ופירות, ועשויה לגרום למחלות לב טרשתיות, שבץ, דלקת לבלב ועוד.
הטיפול התזונתי ביתר טריגליצרידים בדם מתמקד בתוספת סיבים תזונתיים, הפחתת צריכת פחמימות פשוטות ופירות והקפדה על מנות מדודות של שומן בלתי רווי ואנרגיה.