?

נאנו E הוכח כיעיל בספיגה פי 5 מויטמין E רגיל

 תקציר:

ויטמין E הוא נוגד חמצון חשוב בגוף והוא קיים בשתי צורות עיקריות: טוקופרולים וטוקוטריאנולים.

לטוקוטריאנולים יש יתרונות בריאותיים משמעותיים, אך הגוף מתקשה לספוג אותם בגלל שהם מסיסים בשומן.

במחקר זה נבדקה שיטה חדשנית לשיפור הספיגה שלהם בעזרת ננו-שינוע – טכנולוגיה שמקטינה את החלקיקים כך שהם נספגים טוב יותר במערכת העיכול.

ממצאים מרכזיים:

  • בזכות הנאנו-טכנולוגיה, רמות הטוקוטריאנולים בדם עלו פי 5 לעומת צריכתם ללא עיבוד מיוחד.
  • נמצא כי לאחר תהליך זה, סוגי הטוקוטריאנולים בגוף השתנו – עם עלייה בכמות הטוקוטריאנולים.
  • מתן חד-פעמי של הטוקוטריאנולים בטכנולוגיית הנאנו- טכנולוגיה היה בטוח ולא גרם לתופעות לוואי.

מסקנה:

נאנו- טכנולוגיה משפרת משמעותית את הספיגה של טוקוטריאנולים בגוף, מה שעשוי להגדיל את היעילות שלהם כנוגדי חמצון ולחזק את תרומתם לבריאות.

ביבליוגרפיה:

  1. Azzi, A. (2019). Tocopherols, tocotrienols and vitamin E deficiency. Molecular Aspects of Medicine, 61, 1-2.
  2. Birringer, M., et al. (2018). Tocotrienols: Effects on Metabolism and Health. Molecular Nutrition & Food Research, 62(8), e1700833.
  3. Pang, K. L., & Chin, K. Y. (2019). The role of tocotrienol in protecting against metabolic diseases. Molecules, 24(5), 923.
  4. Yap, S. P., et al. (2003). Pharmacokinetics and bioavailability of α-, γ- and δ-tocotrienols under different food status. Journal of Pharmacy and Pharmacology, 55(1), 53-58.
  5. Fu, J. Y., et al. (2011). Bioavailability and tissue distribution of tocotrienols using different delivery systems. Food Research International, 46(2), 515-521.
למידע נוסף השאירו פרטים ונחזור אליכם
logo
© 2014 כל הזכויות שמורות נוטריקר בע”מ