תקציר:
ויטמין E הוא נוגד חמצון חשוב בגוף והוא קיים בשתי צורות עיקריות: טוקופרולים וטוקוטריאנולים.
לטוקוטריאנולים יש יתרונות בריאותיים משמעותיים, אך הגוף מתקשה לספוג אותם בגלל שהם מסיסים בשומן.
במחקר זה נבדקה שיטה חדשנית לשיפור הספיגה שלהם בעזרת ננו-שינוע – טכנולוגיה שמקטינה את החלקיקים כך שהם נספגים טוב יותר במערכת העיכול.
ממצאים מרכזיים:
- בזכות הנאנו-טכנולוגיה, רמות הטוקוטריאנולים בדם עלו פי 5 לעומת צריכתם ללא עיבוד מיוחד.
- נמצא כי לאחר תהליך זה, סוגי הטוקוטריאנולים בגוף השתנו – עם עלייה בכמות הטוקוטריאנולים.
- מתן חד-פעמי של הטוקוטריאנולים בטכנולוגיית הנאנו- טכנולוגיה היה בטוח ולא גרם לתופעות לוואי.
מסקנה:
נאנו- טכנולוגיה משפרת משמעותית את הספיגה של טוקוטריאנולים בגוף, מה שעשוי להגדיל את היעילות שלהם כנוגדי חמצון ולחזק את תרומתם לבריאות.
ביבליוגרפיה:
- Azzi, A. (2019). Tocopherols, tocotrienols and vitamin E deficiency. Molecular Aspects of Medicine, 61, 1-2.
- Birringer, M., et al. (2018). Tocotrienols: Effects on Metabolism and Health. Molecular Nutrition & Food Research, 62(8), e1700833.
- Pang, K. L., & Chin, K. Y. (2019). The role of tocotrienol in protecting against metabolic diseases. Molecules, 24(5), 923.
- Yap, S. P., et al. (2003). Pharmacokinetics and bioavailability of α-, γ- and δ-tocotrienols under different food status. Journal of Pharmacy and Pharmacology, 55(1), 53-58.
- Fu, J. Y., et al. (2011). Bioavailability and tissue distribution of tocotrienols using different delivery systems. Food Research International, 46(2), 515-521.